Ketchup er en fast bestanddel i mit køkken, det krydderi jeg bruger til hamburgere, og når jeg løber ind i madlavningsproblemer. Faktisk er madspild ketchup en hemmelig ingrediens, der har reddet mange opskrifter. Jeg har tilføjet ketchup til suppen for at forstærke smagen. Jeg har tilføjet ketchup til sauce for at give den farve. Ketchup er en af hovedingredienserne i mine Sloppy Joes. I en knivspids har jeg endda brugt udvandet ketchup som pizzasauce.

Dette gav mig ideen til pizzamuffins.

Jeg laver muffinsene med ubleget undgå madspild fuldkornshvedemel, en forholdsvis ny vare på supermarkedets hylder. King Arthur er en af de virksomheder, der laver dette produkt, og ifølge dets hjemmeside er melet formalet af hård hvid hvede. Dette mel har en lysere farve og smag end traditionel rød hvid, forklarer hjemmesiden, men det “har stadig alle fibre og næring.” Ifølge testkøkkenbagerne ser dette produkt ud, virker og smager som almindeligt hvidt mel.

Da jeg lavede disse muffins med pizzasmag, startede jeg med en grundlæggende muffinsdej. En af mine brødopskrifter kræver ketchup, så jeg besluttede at tilføje nogle. Jeg tilsatte ikke noget sukker, fordi ketchup allerede er sød. Men disse velsmagende bidder indeholder stadig de grundlæggende pizzaingredienser – oregano, hvidløg og pepperoni. Endnu bedre, du får smagen af pizza uden alle kalorierne. Ring til børnene og bed dem om at hjælpe dig med at lave små pizzamuffins med parmesanost.

ingredienser

2 kopper ubleget hvidt fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk tørret mexicansk oregano
1/2 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk salt
1/2 kop revet parmesanost
1/2 kop ketchup
1/4 kop æggerstatning (eller 1 stort æg)
1 kop fedtfri mælk
2 spsk ekstra lys olivenolie
1 kop pepperoni i tern

Metode

I en stor røreskål piskes mel, bagepulver, oregano, hvidløg og revet parmesanost sammen. I en mindre skål piskes ketchup, æggeerstatning, mælk og olivenolie sammen. Tilsæt de våde ingredienser til det tørre, og pas på ikke at overblande dejen. Beklæd to mini muffinforme med madlavningsspray. Hæld dejen i kopper, fyld dem 3/4 op, og drys hver med hakket pepperoni. Bag i en 400 grader varm ovn i 12 minutter, eller indtil muffinsene begynder at trække sig væk fra gryden. Giver 24 mini muffins.

Harriet Hodgson har været uafhængig journalist i mere end 30 år. Hun er medlem af American Society of Journalists and Authors, Association of Health Care Journalists og Association for Death Education and Counseling. Hendes 24. bog, “Smiling Through Your Tears: Anticipating Grief,” skrevet med Lois Krann, MD, er tilgængelig fra Amazon.